Hvad står VPS for?

VPS står for Virtuel Private Server. For at få en fuld forståelse af, hvad der lægger bag betegnelsen Virtuel Private Server, vil der i det følgende blive forklaret hver enkelt ord, hvad der menes med det og hvilken betydning det har for dig og dine behov og krav til hvad en server skal kunne levere i forhold til dig og din virksomhed.

Den første del i akronymet, VPS, er ‘Virtuel’, som hentyder til noget, som ligner noget virkeligt, men er skabt ved hjælp af computerteknik. I denne sammenhæng skal det altså forstås som en server, der er skabt. Det lyder lidt indviklet, men kan forklares med et eksempel, som samtidig er med til at forklare, hvad VPS er og gør for dig. Visse firmaer tilbyder en VPS-løsning, hvilket betyder, at du kan leje en portion af en server. Denne portion består af en noget serverplads, som du kan lagre data på i forskellige former alt efter, hvad du, din virksomhed og/eller hjemmeside har brug for. Det virtuelle består hermed i, at du kan tilgå denne data fra en anden computer gennem en internetforbindelse, hvorved at du vil få følelsen af at dine data ikke er placeret et andet sted på grund af hastigheden og bekvemmeligheden ved denne løsning. Samtidig har VPS den alsidighed, at du kan installere programmer eller webapplikationer, hvor imod Hosted Disks kun kan bruges til at opbevare filer og dokumenter, hvilket er en begrænsning, hvis dit firma gør brug af programmer i forbindelse med bogføring eller andre opgaver.

Den anden og sidste del i VPS er ‘Private’, der jo, som navnet antyder, henfører til at dine data forbliver private. Hvilket er noget af det vigtigste i forbindelse med et område som dette, hvor privatlivet har en høj prioritet samt sikkerheden skal være i top. Derfor vil hver enkelt af de virtuelle servere være adskilt på serveren, så man undgår at de forskellige brugeres data på serveren går i konflikt med hinanden. ‘Private’ er altså med til at understrege sikkerheden og at ens data er forbeholdt en selv. Samtidig henfører det også til at man bruge serveren som man vil, som det tidligere er blevet omtalt. Det er altså muligt at installere programmer eller lignende, der opfylder lige præcis de krav du og din hjemmeside/virksomhed har i forhold til at kunne løse og klare forskellige opgaver.

VPS står altså for Virtuel Private Server og du slipper med denne løsning for at skulle investere i din egen server, som er dyr og tidskrævende at sætte og vedligeholde.