Dyrt eller billigt webhotel

Det kan nogen gange være en lidt svær sag at finde ud af, om man skal vælge det dyre webhotel fremfor det billige webhotel og hvorfor? Hvad er der af fordele ved det ene fremfor det andet? Der er en del spørgsmål, der melder sig, når man skal til at tage sådan en beslutning. Heldigvis er internettet til, hvor det er muligt at kunne sammenligne priser og danne sig et overblik over udbuddet af de mange forskellige løsninger på webhotel. Som titlen antyder, så handler dette indlæg om, hvorvidt man skal vælge det dyre eller billige webhotel, i det følgende vil der blive givet nogle krav, der forhåbentlig kan være med til at lette den beslutningsproces, du pt. er i gang med.

Prisen er selvfølgelig vigtig i denne sammenhæng for, hvad får du af det i forhold til, hvad du betaler. Kan konkurrenterne tilbyde mere plads for samme eller måske mindre pris er dette selvfølgelig at foretrække. Prisen i forhold til den mængde trafik, du må lede ind på din side, er også meget vigtig i denne sammenhæng, da en stigende popularitet betyder stigende trafik på siden. Derfor ville det også være ærgerligt, hvis der pludselig kom en stor ekstra regning fordi der havde været lidt for mange inde på din side i forhold til, hvad dit abonnement lød på. De fleste udbydere af webhoteller skriver ‘fri trafik’ på deres side, men ofte er det ikke tilfældet, derfor er det nødvendigt at være bevidst om dette og sikre sig, at alt er i orden, inden man trykker det afgørende og bindende klik.

Sikkerhed er en anden vigtig faktor, når det kommer til valg af webhotels udbyder, da det kan redde dig og din hjemmeside, hvis uheldet er ude. Sikkerheden kan blandt andet være i form af foranstaltninger mod hackere, så de ikke kan få adgang til de data, som ligger på webserveren, og sletter dem eller ændrer i dem, så det ødelægger designet eller andre ting på din hjemmeside. En anden faktor i forbindelse med sikkerhed er back-up, hvilket er meget vigtig, hvis nu uheldet rammer og serveren går ned. Så kan det være svært at genskabe den flotte hjemmeside fra før.

Sidst men ikke mindst skal webhotellet fungerer godt og nemt for dig som bruger. Det skal være nemt at overføre filer, hastigheden i top og det skal være nemt at installere CMS- systemer, hvis det er, man har brug for i forbindelse med sin hjemmeside.